De mini workshop

Een workshop ‘mini afstuderen’ door Lucas en Liza. Binnen groepjes van 4 personen is het de bedoeling dat we de rollen eens omdraaien. We gaan aan de slag met elkaars onderwerp of fascinatie. Zo ga ik aan de slag met de fascinatie van Amber, de kleur blauw. Laura gaat verder met mijn onderwerp, structuur.

Allereerst een korte introductie over mijn fascinatie. Waar uit het zich in, waar komt het vandaan, wat is de functie, etc. Hierbij maak ik duidelijk dat ik open sta voor alle ideeën. Alles kan en mag. Ik ben vooral erg benieuwd hoe een ander naar mijn fascinatie kijkt en er vorm aan geeft. 

Laura moest gelijk denken aan kleurassociaties, iets wat zij al vanaf de basisschool aangeleerd kreeg. Zo werden dagen van de week gekoppeld aan een kleur. Maandag is rood, dinsdag groen, woensdag geel, donderdag blauw en vrijdag oranje. 

Vervolgens heeft ze deze kleuren gekoppeld aan symboliek. Iedere kleur heeft een betekenis.

Tot slot heeft ze aan deze woorden een taak gehangen.

Ik vind het interessant dat zij vanuit een persoonlijke ervaring een eigen structuur heeft gecreëerd. Eigenlijk heeft Laura hierdoor haar eigen designmethode bedacht. Dit aan de hand van kleurassociaties die zij aangeleerd kreeg op een jongere leeftijd.

Naast de designmethode van Laura gaf Amber mij ook input iets, wat je als methode kan gebruiken. Ze vertelde dat ze in ieder continent van de wereld wel iemand kent. Wat Amber dus zou doen, is ieder persoon uit elk continent, om een regel kunnen vragen. Op deze manier ‘connect’ je de wereld in tijden van corona.