A0 formaat

Na mijn besluit om een extra stap, namelijk stap 5, toe te passen in de designmethode, ben ik dit uit gaan testen. Zoals beschreven in het artikel ‘Het terugbrengen van de letter(s) naar de omgeving‘ besloot ik een A3 ontwerp te printen en dit in mijn handen te fotograferen in de omgeving. De foto die hier uit kwam zie je hieronder.

Belangrijk is het ontwerp en de omgeving. Echter trek ikzelf en de omgeving, op deze foto, teveel aandacht waardoor de focus niet op de affiche wordt gelegd. De conclusie is dat de affiche dan ook vele malen groter gedrukt moet worden en dat mijn gezicht niet zichtbaar gaat zijn op de foto.

Hetgeen wat er bij komt kijken wanneer je iets groot afdrukt op papier is de wind. Het moet stevig zijn wil het niet bobbelen of kreukelen. Het is een statisch en strak ontwerp en zo moet het ook in de foto geuit worden.

Mijn idee is om het ontwerp 8x te vergroten, het wordt dus geen A3 maar een A0 affiche. Daarnaast is het plan om de affiche, voor de stevigheid, op een dunne MDF plaat te bevestigen. Om een beeld te geven hoe dit er ongeveer uit gaat zien, heb ik hieronder testfoto’s geschoten met deze MDF plaat in mijn handen.

Met ontwerp in de juiste omgeving zal dit er dus zo uit gaan zien.

Op deze manier is je oog allereerst gefocust op het ontwerp en daarna op de omgeving.